Kosten van een website
De kosten van een website hangen vooral af van de wensen bij uw website. Een website met een eenvoudige presentatie van uw bedrijf kost u zo’n 850 tot 1.750 euro. Hierbij heeft u een simpele site met een paar pagina’s informatie, een contactpagina en een niet al te spectaculaire grafische opmaak. Er is trouwens in principe niets mis met een “eenvoudige” website. Voor 1 op de 5 bedrijven is zo’n site meer dan afdoende. Vraag de grafisch ontwerper van de website gelijk om het logo voor uw bedrijf te maken. Zo pakt u twee vliegen in één klap.

Een website met CMS
Het wordt een ander verhaal wanneer u via het internet ook daadwerkelijk business gaat genereren. Dan moet u eerder denken aan een bedrag tussen de 1.500 en 2.250 euro. Dan zijn andere (en duurdere) functionaliteiten onontbeerlijk. Bij complexe websites met veel applicaties, een content management systeem (CMS) en veel grafische vormgeving lopen de kosten al snel in de duizenden euro’s. Denk bij het opzetten van uw site ook aan de vindbaarheid van zoekmachines. Bijkomende kosten van een website zijn de jaarlijkse registratie en hosting. Dit bedrag bedraagt tussen de 50 en 150 euro per jaar.

Een complexe website met CMS
De k
osten van een complexe website met CMS, webshop, automatisering bedragen zo’n 3.000 tot 5.000 euro. Bij complexe websites met veel applicaties, een content management systeem (CMS) en veel grafische vormgeving lopen de kosten al snel in de duizenden euro’s. Vaak met een SLA en en maandelijks bedrag voor het gebruik van het CMS en de helpdesk.

Een zeer complexe website met CMS, webshop, automatisering en op maat ontworpen modules
Bij zeer complexe implementatie kunt u denken aan een CMS met CRM, koppeling met uw automatisering, speciaal op maat gemaakte modules, speciale flash sites en dergelijke: De kosten kunnen dan oplopen van 5.000 tot 10.000 euro.

Bron: Wat kost nu

Wil jij een betaalbare website?

Kijk bij Opties en ontdek wat het bouwen van website bij mij kost!

Opties