Mijn klanten

Zoals in mijn profiel staat, ontwerp en bouw ik sinds 2015 websites voor particulieren, ZZP’ers, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Nu is het tijd om mijn ervaringen te delen en de balans op te maken. Wat is er nou zo leuk aan mijn werk?

In maart 2015 heb ik – gelijktijdig met de oprichting van ons senioren servicebureau – zelf de website ontworpen en gebouwd. Simpelweg omdat me dat leuk leek en omdat ik zo geld kon besparen, dat we op dat moment niet op de plank hadden liggen. Onze grafisch ontwerper, die de huisstijl voor Engels & Van Hummel heeft bedacht en ontwikkeld, was zo enthousiast dat ze mij vroeg voor haar een nieuwe website te maken. Dat was dus mijn eerste klant! Daarna volgden een pianodocent, twee docenten die een centrum voor Taijiquan en Qigong zijn gestart, een marketing- en communicatieadviseur, een omgevingspsychologe die wijkprojecten in Amsterdam regisseert waarbij mens en omgeving centraal staan, een lokale uitvaartondernemer die tevens stervensbegeleiding en verliesverwerking in haar pakket heeft, een onderneemster die een Amsterdamse damesmodezaak runt, een tolk-vertaler annex tekstschrijver, die net haar eerste boek had gepubliceerd, over de lotgevallen van een Afrikaanse vluchtelinge en mijn eigen belastingconsulente, die al enkele jaren onze belastingaangifte verzorgt en daarnaast financiële adviezen geeft en workshops voor ondernemers organiseert. Daarna heb ik een website gebouwd voor een trainer-coach, de volkstuinvereniging waar ik met veel plezier tuin met mijn handen in de aarde werk, een acupuncturiste uit Muiderberg, een spiritueel centrum in Tilburg, een website met webshop voor een online damesmodezaak en een website voor een gerenommeerd executive search bureau uit Naarden-Vesting. Een kleurrijke kring van klanten, die veelal recentelijk zijn gestart met hun eigen onderneming en hun – soms nieuwe – beroep met veel passie uitvoeren.

De meerwaarde

Met al deze klanten had ik vanaf het begin een uitermate plezierig en persoonlijk contact. Zowel aan het begin van het traject, waarbij je samen werkt aan het uitwerken van de eerste gedachten over de gewenste website, als daarna. Dan gaat het in eerste instantie over de structuur van de website, de teksten, het beeldmateriaal en het marketinggedeelte: wat wil de klant met de website bereiken, tot welke actie wil mijn klant zijn of haar bezoekers verleiden? Als we dit allemaal hebben uitgezocht en daar overeenstemming over bestaat, komt de techniek aan de beurt: het theme en de plugins, die moeten passen bij de wensen van de klant. Eigenlijk heb ik tijdens het hele proces waarin de website tot stand komt, voortdurend contact met mijn klanten om tot een voor hen bevredigend eindresultaat te komen. Je bouwt samen aan een vertrouwensrelatie, die heel waardevol is. Mijn klanten geven immers veel van zichzelf bloot en aan mij de taak om dat te vertalen naar een website met de look-and-feel, die past bij hun werk, hun persoonlijkheid en hun passie. Ik heb gemerkt dat ik daar heel veel energie uit haal en dat dit mij weer motiveert om tot het uiterste te gaan om de wensen van mijn klanten te vervullen.

Beheer en onderhoud

Als een website klaar is, moet hij worden beheerd en onderhouden, om ook in de toekomst goed te blijven functioneren. WordPress komt regelmatig met nieuwe versies en ook de makers van de themes en de plugins komen zeer regelmatig met updates. Updaten is belangrijk, onder meer om te voorkomen dat je site gehackt wordt en je de hele site opnieuw moet (laten) bouwen. Daarom bied ik mijn klanten – voor een schappelijke prijs – de mogelijkheid een beheer-en onderhoudsovereenkomst af te sluiten. In de praktijk blijkt dat ondernemers zelf vaak geen tijd hebben om dit zelf te doen of het lastig vinden om dit zelf te doen, omdat ze er te weinig verstand van hebben en bang zijn om fouten te maken. De meeste van mijn klanten hebben dan ook zo’n beheer- en onderhoudsovereenkomst bij mij afgesloten. Deze overeenkomst kan jaarlijks worden verlengd, zodat men hier zelf geen omkijken naar heeft en zorgeloos verder kan ondernemen.

2022

Ook in dit nieuwe jaar ga ik met passie verder met het ontwerpen en bouwen van websites. In 2022 hoop ik dan ook nieuwe opdrachtgevers te ontmoeten die een professional zoeken die voor hen een website op maat kan ontwerpen en bouwen. Een kwalitatief hoogwaardige, responsieve en betaalbare website met een persoonlijke signatuur. Voor klanten, die een goed werkende website net zo belangrijk vinden als een prettig persoonlijk contact. Neem voor een afspraak contact met mij op via de website of bel mij op 06-42564850. Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en succesvol nieuw jaar!