Nieuwe klanten vinden en bestaande opdrachtgevers behouden: als ZZP’er of kleine ondernemer heb je er vaak een dagtaak aan. Toch is het niet zo gek dat je hieraan veel aandacht besteedt. Zonder opdrachten heb je immers geen uitzicht op inkomsten. Hoe vergroot je nou echt de kans op succesvolle acquisitie?

#1. Zoek gericht naar potentiële klanten
Schiet niet in het wilde weg, maar ga gericht te werk en bedenk:

♦ welke klanten jij kunt en wilt helpen met jouw diensten of producten</span
♦ waar je die klanten kunt vinden en hoe je ze kunt bereiken
♦ wat jouw toegevoegde waarde is en wat je voor hen kunt betekenen.

#2. Maak je bedrijf zichtbaar

Aan je naamsbekendheid werken is een van de belangrijkste taken van een startende ondernemer. Want jij kunt nog zulke mooie producten maken of diensten leveren, maar als de rest van de wereld niet van jouw bestaan af weet, blijft het een lastige opgave om klanten te vinden. Zorg dus dat je jouw onderneming vanaf het begin zo professioneel mogelijk presenteert. 

Ontwerp een huisstijl (of laat dit doen bij een goede relatie van mij) en zorg ervoor dat je een mooi logo laat ontwerpen dat je laat terugkomen op visitekaartjes, briefpapier etc. Laat daarna een goede website maken met het gebruiksvriendelijke WordPress. Dat kan ik dus voor je doen. Ook het openen van een zakelijke rekening draagt bij aan een professionele uitstraling van je bedrijf.

Vandaag de dag moet je zowel online als offline aan je naamsbekendheid werken. Bij het zichtbaar maken van je onderneming kun je denken aan het actief promoten van jouw product of dienst, bijvoorbeeld op social media en het plaatsen van advertenties of banners op plekken waar jouw doelgroep komt.

#3. Overtuig potentiële klanten

Vertel potentiële klanten waarom jij dé aangewezen persoon bent om de betreffende opdracht uit te voeren. Zorg voor een goede presentatie met een wervende tekst, waarmee je inspeelt op de vraag van je klanten. Maak duidelijk wat jij hem of haar precies kunt bieden (en voor welke prijs) en wat de meerwaarde van jullie samenwerking kan zijn.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op!